حکم شرعی خرید و فروش طلای آب شده چیست؟

در ادامه میخوانید
دوره معامله گری طلای آب شده

در ابتدا امر باید به این نکته توجه کرد که معامله وب سایت های طلای آب شده چه تفاوتی با معامله در بازار فردایی طلای آب شده دارد.

بازار فردایی چیست؟

با توجه به اینکه در نظام پولی و بانکی کشورمان معاملات آتی طلا و ارز رسمیت شناخته نمی شود.بر اساس مقررات و قانون های تعیین شده در قوانین جمهوری اسلامی این کار کاملاً غیرقانونی است.
در طی سال‌های اخیر بازاری غیررسمی در اقتصاد توسط فعالان غیر رسمی بازار،مانند دلالان تشکیل شده است که به آن اصطلاحاً بازار معاملات فردایی گفته می شود.
اگر به طور رسمی بخواهیم بازار معاملات فردایی را تعریف کنیم:((به بازاری که در آن مبادلاتی توسط ذینفعان بازار در پایان یک روز معاملاتی انجام می‌شود و در رابطه با قیمت طلا و تسویه آن در روز آینده(فردای آن روز) با یکدیگر وارد معامله می شوند و بر اساس پیش بینی هایی که نرخ ارز در روز آینده دارند،طرفین تعهداتی را بر عهده میگیرند.

در واقع تلاش می کند تا پیش بینی صحیح نرخ ارز در آینده به سود مرتبط دست پیدا کنند و طبعاً زیان ناشی از پیش بینی ناصحیح آن را نیز می‌پردازند.
در تعریف ساده تر باید بگوییم فرد با مراجعه به یکی از بنک دار ها و بازار طلا اقدام به خرید و یا فروش طلا می کند ولی در این میان هیچگونه و طلایی رد و بدل نمیشود مبادله ای صورت نمیگیرد.فرد صرفا مبلغی را بابت وجه تضمین معامله خود در اختیار آن بنک دار یا فروشنده طلا قرار می‌دهد تا در فردای آن روز مبلغ معامله نگهداری شده را با کارگزاری یا بنگاه معاملاتی تسویه کند و در این میان از مابه تفاوت پیش بینی قیمت در حال حاضر قیمت ارز یا طلا با قیمت فردای آن سود یا زیان ناشی از آن را دریافت می کند.

شاید به این محتوا هم نیاز داشته باشید:   کانال های خرید و فروش طلای آب شده

 حکم شرعی معاملات فردایی ارز و طلا چیست؟

دفتر مقام معظم رهبری در پاسخ به استفتائی در مورد حکم شرعی معاملات فردایی ارز و طلا اعلام کرد که پیش‌بینی نوسان قیمت سهام ارز و طلا مانند آنها مشروع نیست به طور کلی اگر کسب درآمد صرفاً بر اساس پیش بینی نرخ قیمت ارز و سکه و طلا مانند آن باشد و خرید و فروش ارز یا چیزی دیگر صورت نگیرد مشروع نیست.

تفاوت معاملاتی فردایی طلا و خرید و فروش در وب سایت های طلای آب شده چیست؟

بزرگترین و مهم ترین تفاوت این دو که موجب مشروع نبودن معاملات فردایی و مشروع بودن و حلال بودن درآمد کسب شده از خرید و فروش در وبسایت های طلای آب شده می شود،این است که در معاملات فردایی سود کسب شده؛صرفاً از محل پیش بینی نرخ آتی نوسانات طلا است که در پی آن می‌تواند موجب تورم و حباب در قیمت شود،ولی خرید و فروش در وبسایت های طلای آب شده به صورت آنی انجام شده و شما با قرار دادن سفارش و تکمیل شدن آن در این صرافی ها در لحظه ای طلای مورد نظر را خریده و یا میفروشید و معامله شما در همان روز تسویه خواهد شد و بسته خواهد شد.
تفاوت دیگر موجود در این بازار با بازار فردایی این است که می توانید ما به ازای سود خود از وبسایت درخواست طلای فیزیکی کنید یعنی شما در حال انجام یک معامله واقعی هستید.

حکم شرعی خرید و فروش طلای آب شده چیست؟

حکم شرعی معامله در وب سایت های معاملاتی طلای آب شده چیست؟

استفتاء از دفتر مقام معظم رهبری

شاید به این محتوا هم نیاز داشته باشید:   چگونه در بازار طلا سود کنیم؟

سوال:

سلام وقت بخیر
بازار اینترنتی وجود دارد به نام بازار طلای آب شده که افراد از یک کارگزاری آنلاین طلا میخرند و با نوسان قیمت طلا سود یا ضرر میکنند.
معاملات به صورت فردایی نیست و در همان روز وضعیتش مشخص میشود.
هر زمان که خریدار بخواهد،میتواند طلا را به صورت فیزیکی دریافت کند.
با فرض اینکه طلا خریداری شده به واسطه وکیل(کارگزاری)تحویل گرفته میشود و یا فروخته میشود ،آیا معامله جایز است؟

پاسخ :

سلام علیکم و رحمة الله و برکاته
موارد مختلف است چنانچه انجام این معاملات خلاف قوانین و مقررات مربوطه باشد،جایز نیست.
موفق و موید باشید.

(در صورتی که معاملات در وب سایت های معاملاتی طلای آب شده مطابق قوانین و مقررات مربوطه است نه مخلاف آن،پس جایز است.)

حکم شرعی خرید و فروش طلای آب شده چیست؟
Telegram
Phone
WhatsApp
Email
WhatsApp
Phone
Email
Telegram