چهار عامل افزایش دهنده قیمت طلا

در این دنیای مدرن در شرایطی قرار گرفتیم که قدرت خرید پول هر روز کاهشی می‌شود و این موضوع هم برای سرمایه گذاران و هم برای شهروندان هم به یک دغدغه بزرگ تبدیل شده است. از سوی دیگر، طلا همیشه به عنوان یک دارایی پایدار یکی از موثرترین گزینه‌ها در حفظ ارزش دارایی ها بوده است. اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که عوامل افزایش دهنده قیمت طلا چیست؟ در ادامه به چهار عامل افزایش دهنده قیمت طلا که عوامل کلیدی و اصلی افزایش قیمت طلا می‌باشد به صورت تخصصی می پردازیم.

عوامل افزایش دهنده قیمت طلا

دلیل یا دلایل افزایش قیمت طلا چیست؟ در اینجا، عوامل بسیار مهم و خاصی را به صورت تخصصی مورد تحلیل قرار می‌دهیم که این عوامل علت اصلی افزایش قیمت طلا در جهان و یا ایران می‌باشد.

1. تقاضای جهانی و قیمت طلا

یکی از دلایل اصلی و تعیین کننده قیمت طلا، تقاضای آن در مقیاس جهانی است. این تقاضا بیشتر به دو بخش عمده تقسیم شود: تقاضای صنعتی و تقاضای سرمایه گذاری.

تقاضای صنعتی 

تقاضای صنعتی مقدار طلایی است که به عنوان ماده اولیه در فرآیند تولید در صنایع تولید اقلام الکترونیکی، جواهرات و سایر اقلام مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از خواص منحصر به فرد طلا شامل مقاومت آن در برابر خوردگی و رسانای عالی الکتریسیته است. 

از این رو، طلا برای ساخت قطعات الکترونیکی بسیار مناسب است. با پیشرفت تکنولوژی، تولید گجت های الکترونیکی بیشتر و بیشتر باعث افزایش تقاضا برای طلا در این صنعت شده است. 

برای مثال، با افزایش استفاده از گوشی های هوشمند یا گجت های دیجیتال، نیاز به طلا به عنوان یکی از محصولات اساسی مورد استفاده در آن دستگاه ها نیز افزایش می یابد. این افزایش تقاضای صنعتی ممکن است مستقیماً بر قیمت طلا تأثیر بگذارد و آن را بالا ببرد.

تقاضای سرمایه گذاری

از سوی دیگر، در بازار سرمایه‌گذاری، طلا از جمله دارایی‌هایی است که مردم برای پوشش در دوره‌های آشفتگی در فضای اقتصادی و سیاسی از آن استفاده می‌کنند. در چنین مواقعی که بازارهای مالی ناپایدار یا تورم روند صعودی دارد و سرمایه گذاران به دنبال جایگاه مطمئنی برای پول خود می گردند، ناگزیر به سمت طلا می روند. افزایش تقاضا در دوره های بحرانی قیمت طلا را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. به این معنا که طلا در برابر چرخه های اقتصادی مانند دیوار عمل می کند. از این رو، سرمایه گذارانی که به دنبال محافظت از ثروت خود هستند، از آن حمایت می کنند.

اساساً، تقاضای صنعتی یا سرمایه‌گذاری برای طلا در تعیین قیمت آن نقش بسیار بالایی دارد. بنابراین، برای سرمایه گذاری در طلا، یک سرمایه گذار باید تقاضا و آن دسته از عواملی را که آن را تعیین می کند، بشناسد تا بتواند تصمیمات عاقلانه ای را در خرید یا فروش آن اتخاذ کند.


2. نرخ بهره و قیمت طلا

نرخ بهره یکی از عوامل محوری برای قیمت طلا هست که می تواند باعث تغییرات گسترده در قیمت طلا شود. چون زمانی که نرخ بهره افزایش پیدا کند، هزینه نگهداری طلا هم افزایش می یابد. دلیل آن این است که طلا هیچ سودی را به همراه ندارد، بنابراین در مقایسه با سایر سرمایه گذاری که ممکن است بازده بیشتری دارد، جذابیت طلا را تا حدودی کم می کند.
 
به دلیل همین مطلب، سرمایه گذاران ممکن است وجوه خود را به سمت دارایی های سودآورتر مانند اوراق قرضه یا ارز دیجیتال هدایت کنند. این ممکن است ترجیح سرمایه گذاری را تغییر دهد و در نتیجه تقاضا برای طلا را کاهش دهد و قیمت طلا را پایین بیاورد.

این کاهش قیمت معمولا در دوره‌های افزایش نرخ‌های بهره اتفاق می‌افتد، برای مثال، زمانی که بانک‌های مرکزی سیاست‌های پولی سخت‌تری را با هدف فرونشاندن تورم اعمال می‌کنند. در این موقع بسیاری هستند که در نهایت دارایی های طلا خود را به نفع گزینه هایی می فروشند که بازدهی سودآورتری را به همراه دارد. این یکی از دلایلی هست که می تواند فشار نزولی بر قیمت طلا داشته باشد.

برعکس، زمانی که نرخ بهره کاهش می یابد، یکی از هزینه های نگهداری طلا با آن کاهش می یابد. با نرخ های بهره پایین، طلا به عنوان یک سرمایه گذاری جذاب در این هنگام به شمار می رود زیرا هزینه فرصت از سرمایه گذاری نکردن در دارایی های با بهره زیاد نخواهد بود. 

این موارد باعث می شود که سرمایه گذاران موقعیت بهتری برای خرید طلا داشته باشند و در نتیجه تقاضای بیشتر برای طلا قیمت آن را افزایش می دهد. برای مثال، زمانی که بانک‌های مرکزی اقتصادهایی که در حالت کاهش رشد قرار دارند، یا آن‌هایی که تورم پایینی را تجربه می‌کنند، تصمیم به کاهش نرخ بهره می‌گیرند، که منجر به افزایش قیمت طلا می‌شود.

3. نوسانات اقتصادی و سیاسی

یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده قیمت طلا یا عوامل افزایش دهنده قیمت طلا نوسانات اقتصادی و سیاسی است. در طول هر بحرانی در جهان، خواه اقتصادی یا سیاسی، طلا مثل یک سپر برای سرمایه گذاران ظاهر شده و قیمت آن به طور ناگهانی افزایش می یابد.

مثلا در زمان جنگ، زمانی که سرمایه گذاران به دنبال امنیت برای دارایی های خود هستند، طلا به عنوان یکی از بهترین گزینه های قابل اعتماد ظاهر می شود. یک مثال بسیار خوب از چنین سناریویی، بحران مالی در سال 2008 است، در آن زمان بازارها همه در آشفتگی شدید بودند و بسیاری از سرمایه گذاران سعی کردند پول خود را به طلا بگذارند. 

این کار باعث شد تا قیمت طلا به دلیل تقاضای شدید آن به سمت بالا حرکت کند. این اتفاق صرفاً به این دلیل است که در زمان عدم اطمینان، طلا یکی از آن سرمایه‌گذاری‌هایی است که ارزش خود را در مقایسه با سایر سرمایه‌گذاری‌ها، مانند سهام یا املاک و مستغلات، به خوبی حفظ می‌کند.

سیاست های کشور

همچنین گاهی اوقات سیاست های اقتصادی یک کشور بر بازار طلا تاثیر زیادی می گذارد. بسیاری از تصمیمات در مورد تحریم ها، تعرفه ها یا سیاست های مالی معمولاً بر عرضه و تقاضا در بازار تأثیر می گذارد. مثلا، اگر بزرگترین اقتصاد جهان کشورهای تولید کننده طلا را تحریم کند، عرضه محدود می شود و منجر به افزایش قیمت می شود. به طور مشابه، تغییر در نرخ بهره یا سیاست های تورمی نیز می تواند سرمایه گذاران را به سمت طلا جذب کند و بر قیمت آن تأثیر بگذارد. تورم بالاتر قدرت خرید ارزها را کاهش می‌دهد که سرمایه‌گذاران بیشتری را تشویق می‌کند تا طلا را به عنوان محافظ تورم خریداری کنند.

به‌طور خلاصه، بی‌ثباتی اقتصادی و سیاسی، همراه با برخی سیاست‌های دولت، از مهم ترین عوامل برقیمت طلا می‌تواند باشد که مستقیماً بر قیمت طلا تأثیر بگذارد و اثراتی که گاه چشمگیر برجای بگذارد.

 

4. ارزش دلار و تاثیر آن بر قیمت طلا

یکی از مهم ترین عوامل افزایش دهنده قیمت طلا در ایران ارزش دلار می‌باشد. علاوه بر افزایش دهنده قیمت طلا، تعیین کننده قیمت طلا هم می‌باشد. این مطلب کاملا درست است زیرا، به طور کلی، طلا معمولاً بر اساس دلار چه در جهان و چه در ایران ارزش گذاری می شود و به همین دلیل، ممکن است مستقیماً تحت تأثیر تغییرات ارزش دلار قرار گیرد. این رابطه باید اساساً برای سرمایه گذار و شرکت کننده بازار شناخته شود. در اینجا به صورت تخصصی این مطلب را بررسی می کنیم.

در صورتی که دلار مقداری یا تمام ارزش خود را از دست بدهد، روند یا تجلی عمومی که می‌توان در قیمت طلا انتظار داشت، کاهش خواهد یافت. اما طلا قیمتش زیاد کم نمیشود دلیل آن این است که دلار ضعیف‌تر به‌طور خودکار قیمت طلا را برای دارندگان ارز دیگر کاهش می‌دهد. 

خریداران خارجی طلا، در این مورد، به احتمال زیاد طلای زیادی را خریداری می کنند، بنابراین تقاضا و در نتیجه قیمت را افزایش می دهند. به عنوان مثال، در آشفتگی های اقتصادی یا حتی درگیری های ژئوپلیتیکی، اگر دلار به دلیل ترس فزاینده از تورم یا سیاست های پولی شروع به کاهش کند، سرمایه گذاران معمولاً به دنبال حمایت از طلا هستند که می تواند قیمت طلا را تا حد زیادی افزایش دهد.

برعکس، زمانی که قیمت دلار افزایش می یابد، باید طلا افزایش بیابد اما افزایش زیادی صورت نمی‌گیرد چون تقاضا را سرکوب می کند. به عنوان مثال، اگر اقتصاد ایالات متحده در حال تقویت باشد و فدرال رزرو به دنبال افزایش نرخ بهره باشد، آنگاه دلار می تواند تقویت شود. سرمایه‌گذاران می‌توانند به جای طلا نگاهی به دلار یا دارایی‌های دلاری داشته باشند. نتیجه این امر کاهش قیمت طلا در سطح جهان می‌باشد.

علاوه بر این، همبستگی معکوس دلار با قیمت طلا در سطح جهان رابطه خوبی برای پیگیری شاخص‌های اقتصادی و سیاست‌های بانک‌های مرکزی است. سرمایه‌گذارانی که چنین رابطه‌ای را درک می‌کنند، در موقعیت مناسبی برای تصمیم‌گیری صحیح در مورد استراتژی سرمایه‌گذاری خود در زمان‌های نابسامانی اقتصادی خواهند بود.

سخن آخر عوامل افزایش دهنده قیمت طلا

 

در این مقاله نگاهی به چهار عامل افزایش دهنده قیمت طلا انداخته ایم. برخلاف بسیاری از مطالب دیگری که در مورد این موضوع نوشته شده است، این تحلیل تخصصی است که به بررسی نحوه تعامل این عوامل با بازار طلا می پردازد. با توجه به پویایی های بازار طلا، چنین درکی برای هر سرمایه گذاری که هدف آن هدایت موثر در پیچ و خم های سرمایه گذاری در طلا است، ضروری است.

اما چگونه از این بازار کسب سود سریع داشت؟

برای کسب سود سریع از سرمایه گذاری در طلا پیشنهاد می کنیم به آموزش‌های استاد نصیری که سال ها در بازار طلا بسیار فعال بودند دقت کنید. تخصص او می تواند دانش و استراتژی های بسیار مورد نیاز را در اختیار شما قرار دهد که ممکن است به شما در گرفتن بهترین تصمیم و احتمالاً سودهای بزرگ از طریق ترید طلا کمک کند.

اگر به مشاوره شخصی نیاز دارید یا می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد چگونگی موفقیت در بازار طلا کسب کنید، لطفا فرم زیر را پر کنید. مشاوران ما در مدت کوتاهی با شما تماس خواهند گرفت تا به تمام سوالات شما پاسخ دهند و همچنین بهترین راه برای دستیابی به اهداف سرمایه گذاری، شما را راهنمایی کنند. 

با به دست آوردن دانش تخصصی از روندهای بازار، می توانید شانس خود را برای موفقیت در بازار طلا افزایش دهید.


مشاوره میخواید؟ در خدمتیم..

برای سوالات خود می توانید با ما در ارتباط باشید.

.

این صفحه حاوی یک فرم است، شما می توانید آن را ببینید اینجا



09150925934
مدیر ارشد مشاوران آکادمی نصیری گلد
(عاکف)

برای تماس کلیک کنید


09939813972
معامله گر حرفه ای و مشاور بازار طلا (سلیمانی)

برای تماس کلیک کنید


09217581454
پشتیبان معاملاتی آکادمی نصیری
(هنرور)

برای تماس کلیک کنید


09373790257
پشتیبان معاملاتی آکادمی نصیری
(نصر آبادی)

برای تماس کلیک کنید